ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ * ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ * ΑΠΟ ΤΟ 1940

Η εταιρεία μας...

Η φιλοσοφία μας...

  • Στο Εργόχειρο, επί 65 και πλέον χρόνια, χτίζουμε φιλίες που κρατούν. Με εμπειρία, φαντασία, προσωπική φροντίδα και πολύ μεράκι, δίνουμε λύσεις στα τεχνικά σας προβλήματα, απαντούμε στις ερωτήσεις σας, απελευθερώνουμε το προσωπικό σας γούστο, και σας προμηθεύουμε με μοναδικά σχέδια και όλα τα νέα υλικά που θα κάνουν τις μοναδικές δημιουργίες των χεριών σας ανθεκτικές και αξέχαστες.
  • Τα είδη μας προέρχονται από τις πιο καταξιωμένους οίκους του κλάδου μας και σας τα προμηθεύουμε στις καλύτερες τιμές. Η διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα του αντικειμένου μας αποτελεί το βασικό μας στόχο, ενώ παράλληλα διαδίδουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πάθος μας για τα εργόχειρα στις νεότερες ηλικίες.

Η ιστορία μας...

  • Η εταιρεία μας είναι συνέχεια μιας επιχειρηματικής προσπάθειας που αρχίζει το 1901 με την ίδρυση της «Αφοι Πανάγου ΑΒΕΝΥ» (Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία Νημάτων και Υφασμάτων). Αντικείμενο των εργασιών της ΑΒΕΝΥ, όπως καθιερώθηκε να αποκαλείται, ήταν η παραγωγή υφασμάτων εταμίν, καμβάδων, μεταξοκλωστών κεντήματος (τα πασίγνωστα μεταξάκια Ελέφαντος), νημάτων χειροπλεκτικής και μαλλιών κεντήματος. Η ΑΒΕΝΥ αργότερα μετονομάστηκε σε «Εργόχειρο ΑΕ» και ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανία υφασμάτων και κλωστών κεντήματος των Βαλκανίων.
  • Το περιοδικό «Εργόχειρο» κυκλοφόρησε το 1938. Για πολλές δεκαετίες αποτελούσε συντροφιά και πηγή ενημέρωσης όλων των Ελληνίδων.
  • Το 1940 ο εκ των ιδρυτών και ψυχή της εταιρείας Χρήστος Πανάγος δημιουργεί την εταιρεία Εργόχειρο 31 ΕΠΕ με αντικείμενο τη λιανική πώληση των παραγομένων από τη μητρική εταιρεία προϊόντων, και δημιουργεί 42 σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα.
  • Το 1987 ο Χρήστος Πανάγος μεταβιβάζει την Εργόχειρο 31 ΕΠΕ στην οικογένεια Γιαμαλίδη, στην ιδιοκτησία της οποίας παραμένει μέχρι σήμερα.

Οι ιστορικές διαφημίσεις μας...

Το όνομα Εργόχειρο είναι συνυφασμένο εδώ και πολλές δεκαετίες με την υψηλή ποιότητα και την άριστη τεχνογνωσία γύρω από οτιδήποτε αφορά τα κεντήματα, τα χειροποίητα πλεκτά, τα είδη ραπτικής και όλα τα εργόχειρα γενικά. Το ομώνυμο περιοδικό που συντρόφευε από το 1938 τις Ελληνίδες όλων των ηλικιών στις πόλεις και τα χωριά, καθώς και τα καταστήματα Εργόχειρο που υπήρχαν στις σημαντικές πόλεις και κωμοπόλεις. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά εξώφυλλα του ιστορικού περιοδικού μας και ορισμένες ρεκλάμες εποχής...